Autoverzekering voor je auto

Wat te doen?
Je hebt net een auto gekocht, maar voor je er in gaat rijden moet deze eerst verzekerd zijn. Sterker nog, op de dag dat je jouw nieuwe auto ophaalt, moet deze verzekerd zijn.

Autoverzekering afsluiten

Bij het kopen van een auto is het belangrijk om ook rekening te houden met de autoverzekering. Bij het afsluiten van een autoverzekering verzeker je de auto. Niet de persoon. Hierdoor zijn er veel jongeren die hun verzekering af laten sluiten door hun ouders. Dit komt omdat dit financieel een stuk aantrekkelijker is.

Jongeren (tot ongeveer 24 jaar) vormen een risicogroep voor verzekeraars en betalen om dezelfde reden dan ook meer premie dan ouderen. Zij vormen een risicogroep, omdat zij jong zijn en pas net geslaagd zijn voor een rijbewijs.

Leeftijd in combinatie met het aantal schadevrije jaren zorgt voor een hoge premie. Op het moment dat een willekeurig iemand van 19 jaar net zijn rijbewijs heeft behaald kan hij dus de overweging maken, om zijn ouders een auto verzekering af te laten sluiten. Dit heeft voor- en nadelen. Een voordeel van deze methoden is een lagere premie door de leeftijd en schadevrije jaren van de ouder.

Een nadeel van zojuist genoemde methoden is het 'niet opbouwen van schadevrije jaren'. Ieder jaar dat iemand premie betaald en dat ook zelf direct aan de verzekeraar doet, krijgt ieder jaar dat hij geen schade rijd een schadevrij jaar erbij. Voordeel hiervan is dat de premie daalt. Hoe eerder je dus zelf begint met premie betalen, hoe lager deze kosten over tien jaar zullen uitvallen.

Wilt u nu een verzekering afsluiten? Kies dan voor Diks.nl. Diks.nl vergelijkt snel en gemakkelijk de goedkoopste premie voor je autoverzekering.Diks.nl.

Oldtimerverzekering afsluiten

Heeft u een auto ouder dan 20 jaar die hobbymatig gebruikt wordt dan kan uw auto in aanmerking komen voor een oldtimerverzekering. De oldtimerverzekering kent een veel lagere premie dan een reguliere verzekering. De premie begint vaak al bij 5,= per maand. Verder kan u de oldtimer ook tegen getaxeerde waarde verzekeren. Er zijn wel enige beperkingen bij het gebruik. Zo mag u er vaak maar maximaal 5000 of 7500 kilometer per jaar mee rijden.Klik hier om een oldtimerverzekering te vergelijken.

Tijdelijke verzekering afsluiten

Heeft u een auto die u naar de keuring moet brengen voor een RDW keuring met een eendagskenteken dan kan u het eendagskenteken verzekeren op een zogenaamde tijdelijke verzekering.. Deze verzekering is ook voor voertuigen die gemporteerd of gexporteerd. Dit kan op een zogenaamde importverzekering. gedaan worden. De tijdelijke autoverzekering is er vanaf 7 of 15 dagen dekking. Bij de 15 dagen dekkingsvariant krijgt u een groene kaart en is deze onbeperkt te verlengen.

Bestelautoverzekering afsluiten

Heeft u een voertuig mee een grijs kenteken dan moet u voor dit voertuig een bestelautoverzekering afsluiten.

Camperautoverzekering afsluiten

Voor campers hebben verzekeraars een aparte goedkope camperverzekering.. Deze verzekering is goedkoper dan een reguliere bestelautoverzekering omdat er over het algemeen minder mee gereden wordt. Hierdoor kan de premie lager zijn.

Exclusief

Op dit moment is Diks.nl één van de aantrekkelijkste vergelijkingssite voor autoverzekering. Diks.nl vergelijkt snel en gemakkelijk vele autoverzekeringen:

Klik hier voor een vergelijking voor een autoverzekering!